PRAVA ČAROLIJA UKUSA Piletina sa kuskusom idealan obrok za pauzu na poslu
Ukusna i neodoljiva.
Piletina s kuskusom
Sastojci:
300 g pilećeg filea
100 g kus-kusa
30 g putera
30 g brusnica
nekoliko listova sveže nane
1 kašika meda
so i biber
Priprema:
Pileći file isecite na šnicle, zatim ih blago izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite šnicle i ispecite na gril
tiganju sa obe strane. Ostavite na toplom sa strane i zatim pripremite kus-kus. Instant kus-kus prelijte vrelom
vodom i ostavite desetak minuta da nabubri. U dubokom tiganju na srednjoj temperaturi otopite puter, a zatim dodajte brusnicu i seckane listiće nane. Dodajte nabubreli kus-kus i blago pomešajte sa brusnicom i nanom. Servirajte uz piletinu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.
KOLAČ SA MERAMA NA ČAŠU Idealno osveženje za predstojeće tople dane
Breskve su savršene za kolače.
RUČAK PO BAKINOM RECEPTU Oduševite celu porodicu izvrsnim obrokom
Punjeni batak je sve što vam danas treba.
OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (1)
Zaboravili ste med.