VAZDUŠASTE I MEKANE KAO PAMUK Arapske palačinke pravićete stalno jer će vas ukus odmah osvojiti
Lako se prave.
Arapske palačinke
Sastojci:
2 šoljice griza
1 šoljica brašna
1 kesica suvog kvasca
1/4 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1 jaje
1 šoljica toplog mleka
2 šoljice tople vode
Priprema:
Sve sastojke izmešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite testo da odstoji pola sata. Kada na površini testa nastanu mehurići, testo je spremno za pečenje. Zagrejte tiganj, srednje veličine, pa punom kutlačom razlijte testo. Svaku palačinku pecite 1 do 2 minuta dok ne nastane mnogo rupica. Palačinke ne okrećite, nego ih pecite samo sa jedne strane. Servirajte sa margarinom i medom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)