ŠTA BI SE DRUGO JELO U ITALIJI Neodoljiv sendvič sa ČETIRI vrste sira

Izvor: Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Kremasto i ukusno.

ŠTA BI SE DRUGO JELO U ITALIJI Neodoljiv sendvič sa ČETIRI vrste sira
Shutterstock

Kvatro formađo - Italija

Sastojci:

2 kašike rikote

1 kašika rendanog parmezana

50 g mocarele

2 deblje kriške belog hleba

1 kašika gorgonzole

1 kašika putera

Priprema:

Pomešajte rikotu sa parmezanom i mocarelom. Namažite hleb i izmrvite gorgonzolu preko njega. Preklopite sendviče i ispecite ih u aparatu za sendviče. Vruće, premažite sa svih strana puterom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading