ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!
Ko će moći da mu odoli?
Topli sendvič Serano - Španija
Sastojci:
4 kriške crnog hleba
2 kašike ljutog pindžura
100 g rendanog kačkavalja
1 kašika putera
5 listova pršute
Priprema:
Hleb premažite puterom s jedne strane. Dve kriške pospite kačkavaljem i stavite preko po kašiku pindžura. Pršutu stavite preko pindžura i sendviče preklopite sa preostale dve kriške, namazanim delom ka pršuti. Pecite u aparatu za sendviče, pica grilu ili rerni dok hleb ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KRALJICA LETICIJA VODI RAČUNA Ovo je njen ručak, ne može zdraviji
Bela riba je uvek dobar izbor
NEMA BRŽEG DORUČKA Prženi sendvič sa jednim sastojkom daje snagu za sve obaveze
Sendvič možete zagrejati u tiganju ili tosteru.
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!
Neodoljiva je španska kuhinja!
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)