ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!

Alo.rs

15:00

Kulinarski globus 0

Ko će moći da mu odoli?

ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!
Shutterstock

Topli sendvič Serano - Španija

Sastojci:

4 kriške crnog hleba

2 kašike ljutog pindžura

100 g rendanog kačkavalja

1 kašika putera

5 listova pršute

Priprema:

Hleb premažite puterom s jedne strane. Dve kriške pospite kačkavaljem i stavite preko po kašiku pindžura. Pršutu stavite preko pindžura i sendviče preklopite sa preostale dve kriške, namazanim delom ka pršuti. Pecite u aparatu za sendviče, pica grilu ili rerni dok hleb ne porumeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading