ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!

Izvor: Alo.rs

15:00

Kulinarski globus 0

Ko će moći da mu odoli?

ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!
Shutterstock

Topli sendvič Serano - Španija

Sastojci:

4 kriške crnog hleba

2 kašike ljutog pindžura

100 g rendanog kačkavalja

1 kašika putera

5 listova pršute

Priprema:

Hleb premažite puterom s jedne strane. Dve kriške pospite kačkavaljem i stavite preko po kašiku pindžura. Pršutu stavite preko pindžura i sendviče preklopite sa preostale dve kriške, namazanim delom ka pršuti. Pecite u aparatu za sendviče, pica grilu ili rerni dok hleb ne porumeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading