JEDNOSTAVNIJE LAZANJE NE MOGU BITI Pripremite još danas slasni ručak za celu porodicu
Italijani znaju kako da naprave dobar obrok.
Jednostavne lazanje
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 kašika ulja
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 čena belog luka
1 crni luk
300 ml paradajz-pelata
1 kašičica italijanske mešavine
250 g rikota sira (može i pavlaka)
200 g rendanog kačkavalja
sveži bosiljak
Priprema:
Na vrelom ulju propržite mleveno meso. Kad promeni boju, dodajte so i biber, a potom sitno seckani crni i beli luk. Meso dobro izdinstajte i dodajte pelat i italijansku mešavinu. Na kraju ušuškajte listove lazanja tako da budu u slojevima i da budu prekrivene mesom u sosu. Odozgo razmažite pelat pa preko njega rikotu i na kraju pospite rendani parmezan. Pobacajte cepkani sveži bosiljak i zapecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)