JEDNOSTAVNIJE LAZANJE NE MOGU BITI Pripremite još danas slasni ručak za celu porodicu
Italijani znaju kako da naprave dobar obrok.

Jednostavne lazanje
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.

HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.

IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 kašika ulja
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 čena belog luka
1 crni luk
300 ml paradajz-pelata
1 kašičica italijanske mešavine
250 g rikota sira (može i pavlaka)
200 g rendanog kačkavalja
sveži bosiljak
Priprema:
Na vrelom ulju propržite mleveno meso. Kad promeni boju, dodajte so i biber, a potom sitno seckani crni i beli luk. Meso dobro izdinstajte i dodajte pelat i italijansku mešavinu. Na kraju ušuškajte listove lazanja tako da budu u slojevima i da budu prekrivene mesom u sosu. Odozgo razmažite pelat pa preko njega rikotu i na kraju pospite rendani parmezan. Pobacajte cepkani sveži bosiljak i zapecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)