NAJBOLJI RECEPT ZA HAČAPURI Neodoljivo gruzijsko testo punjeno sirom
Lako se pravi, a svima se dopadne.
Hačapuri
Sastojci:
400 g brašna
150 ml vode
10 g kvasca
1 jaje
1 kašika margarina
so i šećer
300 g belog sira
200 g kačkavalja
2-3 jaja
Priprema:
Stavite kvasac u deo mlake vode, dodajte malo šećera i kašiku brašna. Kad kvasac nadođe, pomešajte ga s ostatkom vode, brašnom, malo soli i jajetom i ostavite da odstoji na toplom. Zatim testo premesite i podelite u 3 jufkice. Od svake jufkice oblikujte čamčić i stavite ga na pleh, a ivice premažite istopljenim margarinom.
Pomešajte sir i kačkavalj i stavite u unutrašnjost čamčića, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10 minuta, zatim izvadite, razbijte po jaje na svaki i vratite u rernu na još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
BOGATA KOMBINACIJA UKUSA Irski gulaš oduševiće sve poznavaoce ovog jela
Nije baš isti kao onaj koji mi pravimo.
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)