PRAVO TIPIČNO JELO IZ BRAZILA Isprobajte ovaj predivan recept i oduševite se njime

Alo.rs

13:00

Kulinarski globus 0

Nekoliko vrsta riba je u njemu,

hrana
Shutterstock

Moqueca de peixe - brazilski brodet

Sastojci:

300 g škampa

200 g fileta škarpine

1 glavica crnog luka

1 veća zelena paprika

300 ml pavlake za kuvanje

1 kašika seckanog peršuna

pola kašičice bibera

so

sok od pola limuna

1 čen belog luka

1  paradajz

Priprema:

Napravite marinadu od limunovog soka, bibera, soli, izgnječenog belog luka i seckanog peršuna, pa njome prelijte škampe i filete ribe. Ostavite tako da stoji jedan sat. U sudu sa zagrejanim uljem kratko dinstajte seckani crni luk, kolutove paradajza i narezanu papriku, a onda dodajte škampe i riblje filete zajedno s 
marinadom. Kuvajte 20 minuta na laganoj vatri. Na kraju posolite i pobiberite. Brazilci brodet obično serviraju uz bareni pirinač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading