PRAVO TIPIČNO JELO IZ BRAZILA Isprobajte ovaj predivan recept i oduševite se njime

Izvor: Alo.rs

13:00

Kulinarski globus 0

Nekoliko vrsta riba je u njemu,

hrana
Shutterstock

Moqueca de peixe - brazilski brodet

Sastojci:

300 g škampa

200 g fileta škarpine

1 glavica crnog luka

1 veća zelena paprika

300 ml pavlake za kuvanje

1 kašika seckanog peršuna

pola kašičice bibera

so

sok od pola limuna

1 čen belog luka

1  paradajz

Priprema:

Napravite marinadu od limunovog soka, bibera, soli, izgnječenog belog luka i seckanog peršuna, pa njome prelijte škampe i filete ribe. Ostavite tako da stoji jedan sat. U sudu sa zagrejanim uljem kratko dinstajte seckani crni luk, kolutove paradajza i narezanu papriku, a onda dodajte škampe i riblje filete zajedno s 
marinadom. Kuvajte 20 minuta na laganoj vatri. Na kraju posolite i pobiberite. Brazilci brodet obično serviraju uz bareni pirinač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading