POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu
Dopašće vam se.
Burito
Sastojci:
350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa
100 g luka konzerva seckanog paradajza
300 g žute i crvene paprike
100 g crvenog pasulja
100 g šećerca
2 kašike ulja
3 kašičice pikant vegete
8 tortilja
Priprema:
Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i kašičicu vegete i dinstajte, dolivajući vodu (15-20
minuta). Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostalu vegetu i malo
peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni, pazite da se ne prepeku. Potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po dve kašike nadeva, zarolajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEKSIČKI BURITO SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Pravi se brzo, a ukusa za čistu desetku
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija
Sočno i slasno jelo uspeće svima.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)