POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu

Izvor: Alo.rs

08:10

Kulinarski globus 0

Dopašće vam se.

POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu
unsplash.com

Burito

Sastojci:

350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa

100 g luka konzerva seckanog paradajza

300 g žute i crvene paprike

100 g crvenog pasulja

100 g šećerca

2 kašike ulja

3 kašičice pikant vegete

8 tortilja

Priprema:

Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i kašičicu vegete i dinstajte, dolivajući vodu (15-20 
minuta). Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostalu vegetu i malo 
peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni, pazite da se ne prepeku. Potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po dve kašike nadeva, zarolajte i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading