POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu

Alo.rs

08:10

Kulinarski globus 0

Dopašće vam se.

POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu
unsplash.com

Burito

Sastojci:

350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa

100 g luka konzerva seckanog paradajza

300 g žute i crvene paprike

100 g crvenog pasulja

100 g šećerca

2 kašike ulja

3 kašičice pikant vegete

8 tortilja

Priprema:

Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i kašičicu vegete i dinstajte, dolivajući vodu (15-20 
minuta). Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostalu vegetu i malo 
peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni, pazite da se ne prepeku. Potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po dve kašike nadeva, zarolajte i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading