SIGURNO NISTE ČULI ZA JALEBI Ovaj indijski slatkiš je toliko ukusan da će vam postati omiljen
Zadovoljiće vaša nepca.
Jalebi
Sastojci:
300 ml jogurta
1 kašika gustina
1 kašika ulja
2 kašike šećera
pola praška za pecivo
malo boje za jelo
brašno po potrebi
ulje
Za sirup:
1 čaša šećera
1,5 čaša vode
Priprema:
Prvo skuvajte sirup i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Izmutite jogurt, šećer, ulje i gustin. Dodajte malo vode ako je jogurt pregust. Dodajte brašno, prašak za pecivo i boju za hranu. Sve dobro izmutite i ostavite u frižideru na četiri sata. Smesa treba biti gušća od smese za palačinke. Kad je testo odstojalo, ponovo izmutite žicom, pa prespite u kesu za zamrzivač. Zagrejete ulje, kesi odsecite vrh, pa istiskajte testo u krug. Pržite sa obe strane, vadite na papir da se iscedi višak masnoće, pa stavite u sirup da lepo upije.
Ostavite u frižideru na pola sata, da se ohladi, pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)