SIGURNO NISTE ČULI ZA JALEBI Ovaj indijski slatkiš je toliko ukusan da će vam postati omiljen

Alo.rs

18:00

Kulinarski globus 0

Zadovoljiće vaša nepca.

SIGURNO NISTE ČULI ZA JALEBI Ovaj indijski slatkiš je toliko ukusan da će vam postati omiljen
Shutterstock

Jalebi

Sastojci:

300 ml jogurta

1 kašika gustina

1 kašika ulja

2 kašike šećera

pola praška za pecivo

malo boje za jelo

brašno po potrebi

ulje

Za sirup:

1 čaša šećera

1,5 čaša vode

Priprema:

Prvo skuvajte sirup i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Izmutite jogurt, šećer, ulje i gustin. Dodajte malo vode ako je jogurt pregust. Dodajte brašno, prašak za pecivo i boju za hranu. Sve dobro izmutite i ostavite u frižideru na četiri sata. Smesa treba biti gušća od smese za palačinke. Kad je testo odstojalo, ponovo izmutite žicom, pa prespite u kesu za zamrzivač. Zagrejete ulje, kesi odsecite vrh, pa istiskajte testo u krug. Pržite sa obe strane, vadite na papir da se iscedi višak masnoće, pa stavite u sirup da lepo upije. 
Ostavite u frižideru na pola sata, da se ohladi, pa poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading