PASTA FAŽOL Testenina sa pasuljem je poznato italijansko jelo, sigurno će vam se dopasti
UZ ovo jelo vam ništa više ne treba. Čak ni hleb.
Sastojci:
300 g testenine pene rigate
1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g)
200 g paradajz pelata
100 ml crvenog vina
1 crni luk
1 šargarepa
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber, bosiljak
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno, pa propžite na maslinovom ulju. Dodajte iseckan beli luk i šargarepu. Dok dinstate, sipajte po malo crvenog vina. Kada svo vino sipate dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Pastu posebno skuvajte i dodajte u jelo, pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
BRZA VEČERA Testenina sa parizerom iz rerne je jeftino jelo, a nema ko ga ne voli!
Odličan je i sutradan, pa je možete jesti za doručak.
KRALJEVSKI PASULJ Dobro poznat ručak po BAKINOM receptu popraviće vam raspoloženje
Tražićete tanjir više.
RUČAK OD 225 DINARA Ovo jelo svi obožavaju, a mogu da jedu bar tri osobe za male pare!
Ako imate u frižideru, možete špagete da pospete u tanjirima sa malo parmezana.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)