PASTA FAŽOL Testenina sa pasuljem je poznato italijansko jelo, sigurno će vam se dopasti

Trpeza/ V.V.

14:30

Kulinarski globus 0

UZ ovo jelo vam ništa više ne treba. Čak ni hleb.

PASTA FAŽOL Testenina sa pasuljem je poznato italijansko jelo, sigurno će vam se dopasti
Shutterstock

Sastojci:

300 g testenine pene rigate

1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g)

200 g paradajz pelata

100 ml crvenog vina

1 crni luk

1 šargarepa

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

so, biber, bosiljak

Priprema:

Iseckajte crni luk sitno, pa propžite na maslinovom ulju. Dodajte iseckan beli luk i šargarepu. Dok dinstate, sipajte po malo crvenog vina. Kada svo vino sipate dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Pastu posebno skuvajte i dodajte u jelo, pa poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading