PRAVI SPECIJALITET RUMUNIJE Frigarui je JEFTIN ručak, a i lak za pripremu

Izvor: Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

I mališani mogu da vam pomognu u pripremi.

PRAVI SPECIJALITET RUMUNIJE Frigarui je JEFTIN ručak, a i lak za pripremu
Shutterstock

Frigarui

Sastojci:

1/2 kg pilećih prsa

Marinada:

30 g mešanog iseckanog bilja (majčina dušica, ruzmarin, peršun)

1/2 kašičice bibera

sok od 1/2 limuna

1 kašičica šećera

1/2 kašičice đumbira

2 čena belog luka

100 ml jogurta

Priprema:

Marinada: U posudi izmešajte mešano iseckano bilje, 1/2 kašičice bibera, sok od 1/2 limuna, kašičicu šećera, 1/2 kašičice đumbira, 2 čena zgnječenog belog luka i jogurt. Dodajte pileće kockice i potpuno ih premažite marinadom. Nakon toga, preko noći ili najmanje tri sata ostavite posudu prekrivenu plastičnom folijom u frižideru. Pecite pileće ražnjiće na podmazanom tiganju oko 10 do 15 minuta ili dok ne budu pečeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading