PRAVI SPECIJALITET RUMUNIJE Frigarui je JEFTIN ručak, a i lak za pripremu

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

I mališani mogu da vam pomognu u pripremi.

PRAVI SPECIJALITET RUMUNIJE Frigarui je JEFTIN ručak, a i lak za pripremu
Shutterstock

Frigarui

Sastojci:

1/2 kg pilećih prsa

Marinada:

30 g mešanog iseckanog bilja (majčina dušica, ruzmarin, peršun)

1/2 kašičice bibera

sok od 1/2 limuna

1 kašičica šećera

1/2 kašičice đumbira

2 čena belog luka

100 ml jogurta

Priprema:

Marinada: U posudi izmešajte mešano iseckano bilje, 1/2 kašičice bibera, sok od 1/2 limuna, kašičicu šećera, 1/2 kašičice đumbira, 2 čena zgnječenog belog luka i jogurt. Dodajte pileće kockice i potpuno ih premažite marinadom. Nakon toga, preko noći ili najmanje tri sata ostavite posudu prekrivenu plastičnom folijom u frižideru. Pecite pileće ražnjiće na podmazanom tiganju oko 10 do 15 minuta ili dok ne budu pečeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading