PRAVI SPECIJALITET RUMUNIJE Frigarui je JEFTIN ručak, a i lak za pripremu

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

I mališani mogu da vam pomognu u pripremi.

PRAVI SPECIJALITET RUMUNIJE Frigarui je JEFTIN ručak, a i lak za pripremu
Shutterstock

Frigarui

Sastojci:

1/2 kg pilećih prsa

Marinada:

30 g mešanog iseckanog bilja (majčina dušica, ruzmarin, peršun)

1/2 kašičice bibera

sok od 1/2 limuna

1 kašičica šećera

1/2 kašičice đumbira

2 čena belog luka

100 ml jogurta

Priprema:

Marinada: U posudi izmešajte mešano iseckano bilje, 1/2 kašičice bibera, sok od 1/2 limuna, kašičicu šećera, 1/2 kašičice đumbira, 2 čena zgnječenog belog luka i jogurt. Dodajte pileće kockice i potpuno ih premažite marinadom. Nakon toga, preko noći ili najmanje tri sata ostavite posudu prekrivenu plastičnom folijom u frižideru. Pecite pileće ražnjiće na podmazanom tiganju oko 10 do 15 minuta ili dok ne budu pečeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading