JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka

Izvor: Alo.rs/B. Paunović

14:00

Kulinarski globus 0

Napravite pa ćete se uveriti.

supa
Shutterstock

Holandska supa

Sastojci:

500 g suvog graška

prstohvat peršuna

1 l bistre pileće supe

2 lista sirove slanine

100 g dimljene slanine

1 dimljena kobasica

5 manjih krompira

1 veliki crveni luk

5 zrna bibera

prstohvat soli

1 l vode

Priprema:

U veliku šerpu sipajte vodu i pileću supu. Kad prokuva, dodajte grašak, koji ste prethodno oprali, i zrna bibera. Ostavite oko dva sata da se krčka na laganoj vatri, povremeno mešajući. Nakon dva sata iseckajte dimljenu slaninu, sirovu slaninu, krompir i luk, pa ih pridodajte i krčkajte još 25 minuta. Na kraju dodajte peršun, posolite i dodajte isečenu kobasicu da se zagreje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading