UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.
Italijanska supa
Sastojci:
2 kašike ulja
3 šargarepe
1 koren peršuna
1 paškanat
1/2 korena celera
2 kašičice mešavine začina
1 kašičica soli
5 grančica peršunovog lista
2 grančice celerovog lista
Za knedle:
4 jajeta
120 g prezli
120 g rendanog parmezana
prstohvat muskatnog oraščića
1/2 kašičice rendane kore od limuna
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti povrće isečeno na sitnije komade. Sipati oko 1,5 l vode. Kuvati 10-15 minuta. Dok se supa kuva, pripremiti knedle. Umutiti jaja i sjediniti ih sa ostalim sastojcima. Knedle oblikovati rukama - možete praviti loptice, valjke ili ih vaditi kašičicom kao klasične knedle. Umesto modle za špecle, za pasateli možete koristiti gnječilicu za krompir. Staviti ih u supu, začiniti i dodati iseckane grančice peršuna i celera. Kuvati još pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
SLADUNJAVO KISELKASTA SUPA Obrok iz Francuske postaće vam svakodnevan
Uz nekoliko sastojaka napraviti odlično jelo na kašiku.
ZNAJU ŠVEĐANI ZA DOBAR UKUS Supa od OVOG voća njihovo je najpoznatije jelo
Cela porodica se okupi za ručkom.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)