UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna

Alo.rs/B. Paunović

13:00

Kulinarski globus 0

Lako se može napraviti.

trpeza
Shutterstock

Italijanska supa

Sastojci:

2 kašike ulja

3 šargarepe

1 koren peršuna

1 paškanat

1/2 korena celera

2 kašičice mešavine začina

1 kašičica soli

5 grančica peršunovog lista

2 grančice celerovog lista

Za knedle:

4 jajeta

120 g prezli

120 g rendanog parmezana

prstohvat muskatnog oraščića

1/2 kašičice rendane kore od limuna

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti povrće isečeno na sitnije komade. Sipati oko 1,5 l vode. Kuvati 10-15 minuta. Dok se supa kuva, pripremiti knedle. Umutiti jaja i sjediniti ih sa ostalim sastojcima. Knedle oblikovati rukama - možete praviti loptice, valjke ili ih vaditi kašičicom kao klasične knedle. Umesto modle za špecle, za pasateli možete koristiti gnječilicu za krompir. Staviti ih u supu, začiniti i dodati iseckane grančice peršuna i celera. Kuvati još pet minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading