UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna

Izvor: Alo.rs/B. Paunović

13:00

Kulinarski globus 0

Lako se može napraviti.

trpeza
Shutterstock

Italijanska supa

Sastojci:

2 kašike ulja

3 šargarepe

1 koren peršuna

1 paškanat

1/2 korena celera

2 kašičice mešavine začina

1 kašičica soli

5 grančica peršunovog lista

2 grančice celerovog lista

Za knedle:

4 jajeta

120 g prezli

120 g rendanog parmezana

prstohvat muskatnog oraščića

1/2 kašičice rendane kore od limuna

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti povrće isečeno na sitnije komade. Sipati oko 1,5 l vode. Kuvati 10-15 minuta. Dok se supa kuva, pripremiti knedle. Umutiti jaja i sjediniti ih sa ostalim sastojcima. Knedle oblikovati rukama - možete praviti loptice, valjke ili ih vaditi kašičicom kao klasične knedle. Umesto modle za špecle, za pasateli možete koristiti gnječilicu za krompir. Staviti ih u supu, začiniti i dodati iseckane grančice peršuna i celera. Kuvati još pet minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading