UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.
Italijanska supa
Sastojci:
2 kašike ulja
3 šargarepe
1 koren peršuna
1 paškanat
1/2 korena celera
2 kašičice mešavine začina
1 kašičica soli
5 grančica peršunovog lista
2 grančice celerovog lista
Za knedle:
4 jajeta
120 g prezli
120 g rendanog parmezana
prstohvat muskatnog oraščića
1/2 kašičice rendane kore od limuna
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti povrće isečeno na sitnije komade. Sipati oko 1,5 l vode. Kuvati 10-15 minuta. Dok se supa kuva, pripremiti knedle. Umutiti jaja i sjediniti ih sa ostalim sastojcima. Knedle oblikovati rukama - možete praviti loptice, valjke ili ih vaditi kašičicom kao klasične knedle. Umesto modle za špecle, za pasateli možete koristiti gnječilicu za krompir. Staviti ih u supu, začiniti i dodati iseckane grančice peršuna i celera. Kuvati još pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
SLADUNJAVO KISELKASTA SUPA Obrok iz Francuske postaće vam svakodnevan
Uz nekoliko sastojaka napraviti odlično jelo na kašiku.
ZNAJU ŠVEĐANI ZA DOBAR UKUS Supa od OVOG voća njihovo je najpoznatije jelo
Cela porodica se okupi za ručkom.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)