PILEĆI BATAČIĆI SU SPECIJALITET JUŽNE AMERIKE U Brazilu je ovo jelo jedno od OMILJENIH svima u državi
Neodoljivi i preukusni.

Sastojci:
Možda vas zanima:

UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.

TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.

UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
Za fil:
200 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
50 g krem-sira
50 g sremskog sira
peršun
pola kašičice senfa
so, biber
Za testo:
250 ml mleka
250 ml supe ili vode
1 kašičica soli
100 g margarina
350 g brašna
Za pohovanje:
2 belanceta
prezle
ulje
Priprema:
Skuvajte belo meso i polutke crnog luka. Meso i crni luk izvadite, a tečnost sačuvajte. Kada se piletina malo
ohladi, narežite je na kocke i zatim rukama iscepkajte da bude vlaknasta. Kuvani crni luk isecite i izmešajte s piletinom. Dodajte krem-sir i sremski sir, seckani peršun, senf, so i biber po ukusu. Smesu stavite u frižider. U šerpu sipajte 250 ml tečnosti u kojoj se kuvala piletina, 250 ml mleka, so i margarin, pa stavite da provri. Sipajte brašno i energično mutite varjačom 30 sekundi. Testo izručite na radnu površinu i ostavite da se malo ohladi. Premesite toplo testo i formirajte valjak dužine oko 50 cm, pa ga isecite na oko 28 jednakih
kolutova. Kolut testa stavite na radnu površinu i dlanovima oblikujte krug. U sredinu stavite malo fila, ivice podignite i spojte ih tako da se formira mali špic. Batačiće umačite prvo u penasto umućena belanca, pa u prezle. Poređajte ih na poslužavnik i vratite u frižider na pola sata. Pržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju lepu zlatnorumenu boju, oko pet minuta. Servirajte tople uz salsu od paradajza ili pavlaku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)