TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
Punjeno testo
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
50 g šećera
2 kašičice kvasca
1,5 kašičica soli
160 ml mlake vode
160 ml mlakog mleka
60 ml otopljenog putera
1 žumance za premaz
malo otopljenog putra
Za pasulj pire:
400 g crvenog pasulja
8 kašika šećera
Priprema:
Pire: Noć pre potopite pasulj. Sledećeg jutra ga isperite i kuvajte oko sat i po. Potom ga izmiksajte u pire i zasladite šećerom. Kada se smesa ohladi, stavite je u frižider da se malo stegne. Testo pripremite na sledeći način. U brašnu napravite tri rupice. U jednu stavite so, u drugu kvasac, u treću šećer. Rupice
prekrijte brašnom, prelijte vodom i mlekom. Sve grubo promešajte varjačom, pa rukom oblikujte testo u
krug, napraviti udubljenje u sredini u koje ćete potom dodati otopljeni puter. Još malo ga mesite, pa ga izručite na radnu površinu. Ovo testo se na tradicionalni korejski način mora ručno mesiti najmanje 20 minuta dok ne bude glatko. Testo nakon mešenja vratite u posudu, pa ga prekrijte folijom. Dok se testo diže,
izvadite pasulj-pire iz frižidera i oblikujte ga u 16 kuglica. Svaku lopticu rukom oblikujte. U sredinu testa stavite kašičicu pirea, testo prevucite preko kuglice tako da je skroz pokrije, prstima zalepite krajeve testa, pa preokrenite zapečaćeni kraj prema dole. Peciva premažite žumancetom i pecite u plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom, 20-25 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)