TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
Punjeno testo
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
50 g šećera
2 kašičice kvasca
1,5 kašičica soli
160 ml mlake vode
160 ml mlakog mleka
60 ml otopljenog putera
1 žumance za premaz
malo otopljenog putra
Za pasulj pire:
400 g crvenog pasulja
8 kašika šećera
Priprema:
Pire: Noć pre potopite pasulj. Sledećeg jutra ga isperite i kuvajte oko sat i po. Potom ga izmiksajte u pire i zasladite šećerom. Kada se smesa ohladi, stavite je u frižider da se malo stegne. Testo pripremite na sledeći način. U brašnu napravite tri rupice. U jednu stavite so, u drugu kvasac, u treću šećer. Rupice
prekrijte brašnom, prelijte vodom i mlekom. Sve grubo promešajte varjačom, pa rukom oblikujte testo u
krug, napraviti udubljenje u sredini u koje ćete potom dodati otopljeni puter. Još malo ga mesite, pa ga izručite na radnu površinu. Ovo testo se na tradicionalni korejski način mora ručno mesiti najmanje 20 minuta dok ne bude glatko. Testo nakon mešenja vratite u posudu, pa ga prekrijte folijom. Dok se testo diže,
izvadite pasulj-pire iz frižidera i oblikujte ga u 16 kuglica. Svaku lopticu rukom oblikujte. U sredinu testa stavite kašičicu pirea, testo prevucite preko kuglice tako da je skroz pokrije, prstima zalepite krajeve testa, pa preokrenite zapečaćeni kraj prema dole. Peciva premažite žumancetom i pecite u plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom, 20-25 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)