UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti

Alo.rs/B. Paunović

10:00

Kulinarski globus 0

Izvrsno jelo na kašiku.

supa
Shutterstock

Rumen-supa

Sastojci:

150g rezanca

1 goveđa kocka za supu

1/2 kašičice crvene paprike

prstohvat suvih začina

500 ml vode

1 kuvano jaje

2 mlada luka

list tost-sira

Priprema:

U 500 ml vode dodajte kocku supe i ostavite da se kuva. Kada voda prokuva, dodajte suve začine i crvenu papriku. Zatim u tu vodu dodajte i rezance i ostavite da se kuvaju 5-8 minuta. Pred kraj kuvanja, pre nego
što sklonite rezanca sa vatre, dodajte sir i kuvajte dok se ne rastopi u vodi. Dok su rezanci još na vatri, iseckani mladi luk dodajte u rezance i promešajte, pa sklonite sa vatre. Na kraju dodajte isečeno jaje. 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading