KO VOLI, NEK' IZVOLI Božanstveni rumunski recept koji se brzo i lako sprema

Alo.rs

13:00

Kulinarski globus 0

Oduševićete se!

KO VOLI, NEK' IZVOLI Božanstveni rumunski recept koji se brzo i lako sprema
Shutterstock

Mamaljuga

Sastojci:

1,5 l vode

1 kašičica soli

600-800 g kukuruznog brašna (žutog ili belog)

200-250 g kajmaka ili maslaca

Priprema:

Vodu stavite u odgovarajuću šerpu, posolite po ukusu i ostavite da provri. Kad voda provri, postepeno dodajte 
palentu (kukuruzni griz) i uz neprekidno mešanje kuvajte na tihoj vatri 10 minuta dok se ne postigne željena 
gustina i dok se kukuruzni griz (palenta) ne ukuva.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading