KO VOLI, NEK' IZVOLI Božanstveni rumunski recept koji se brzo i lako sprema
Oduševićete se!
Mamaljuga
Sastojci:
1,5 l vode
1 kašičica soli
600-800 g kukuruznog brašna (žutog ili belog)
200-250 g kajmaka ili maslaca
Priprema:
Vodu stavite u odgovarajuću šerpu, posolite po ukusu i ostavite da provri. Kad voda provri, postepeno dodajte
palentu (kukuruzni griz) i uz neprekidno mešanje kuvajte na tihoj vatri 10 minuta dok se ne postigne željena
gustina i dok se kukuruzni griz (palenta) ne ukuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)