ČEŠKA NACIONALNA KUHINJA Goveđe meso u sosu morate probati ako ste u ovoj državi
Nije ništa slično u odnosu na ono što ste probali.

Svičkova na smetane - goveđe meso u sosu
Možda vas zanima:

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!

Sastojci:
700 g govedine
200 g povrća (šargarepa, peršun, celer, luk)
biber, so
muškatni orah
ruzmarin
origano
Za fil:
1/4 čaše pavlake za kuvanje
50 g slanine
1/2 margarina
Za knedle:
1 žumance
1 prašak za pecivo
500 g brašna
prstohvat soli
2-3 dl vode
Priprema:
Dan pre pravljenja jela, obmotajte meso u slaninu, pa ga prelijte sa marinadom. Marinada: iseckajte povrće, dodajte prstohvat soli, kašiku sirćeta i prelijte vodom tako da pokrijete meso. Nakon što je meso odstojalo, u lonac stavite margarin. Kada se istopi, dodajte povrće iz marinade, kao i začine, pa ostavite sve da se malo prodinsta na umerenoj vatri. Meso procedite, pa ga pridodajte povrću da se dinsta svega 3-4 minuta. Zatim ga prebacite u dublji pleh, i prelijte s marinadom u kojoj je prenoćilo. Pecite meso 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se meso peče, izdinstano povrće, izblendujte pa dodajte pavlaku za kuvanje. Kada se meso ispeče, vratite ga u sos, zajedno sa sokom koji je nastao prilikom pečenja. Knedle: Stavite sve sastojke u posudu izmešajte ih rukom. Oblikujte veće kuglice, pa ih blago pritisnite, tako da dobijete poluovalni oblik, a zatim ih ubacite u ključalu vodu. Kada kuglice isplivaju na površinu, kuvajte ih još 20 minuta. Servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)