NAPRAVITE NAJSLASNIJU GRČKU MUSAKU Da patlidžan ne bude gorak, umesto brašna stavite tajni sastojak

Ivana Vujnović

08:00

Kulinarski globus 1

Musaka od plavog patčidžana je odlična ideja ako nemate inspiraciju šta da pravite za ručak, Umesto patlidžana koji se pohuje povrće se pospe rendanim kačkavaljem.

musaka od patlidžana
Shutterstock

 

Musaka od patlidžana

Sastojci:  

2 plava patlidžana 

500 g pelata 

200 g rendanog parmezana 

200 g mocarele 

1 crni luk 

1 čen belog luka 

1 kašičica suvog origana  

2 kašike listića svežeg bosiljka 

100 g prezli 

maslinovo ulje 

Priprema: 

Patlidžan isecite na tanke kolutove, poređajte i zagrejani tiganj, posolite ga, premažite maslinovim uljem s obe strane i pržite po nekoliko minuta s obe strane dok ne dobije smeđu boju. U drugom tiganju, na malo zagrejanog maslinovog ulja, dinstajte iseckane crni i beli luk i origano nekoliko minuta, da luk dobije zlatnu boju. Dodajte iseckan pelat, bosiljak, po ukusu so i biber. Kuvajte 15 minuta na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Tepsiju podmažite uljem, pa na dno rasporedite sos od paradajza. Poređajte jedan red kolutova patlidžana i pospite parmezanom. Preko namažite sos od paradajza, opet poređajte patlidžan i pospite parmezan. Ponavljajte tim redom dok sve ne utrošite. Odozgo musaku pospite parmezanom, prezlama i poređajte iseckanu mocarelu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. 

 

Komentari (1)

Loading
DR

03.08.2023 20:06

MUSAKA JE SRPSKO JELO..NEMA GRCKE MUSAKE..NITI TURSKE...