TURSKA BAKLAVA SA BADEMOM Preliva se mlekom i fenomenalna je, morate da probate ovaj recept!
Postoji mnogo recepata za baklave. Jedan od njih je i ova sa bademom i mlekom.
Sastojci:
500 g kora za baklavu
400 g seckanih badema
250 g otopljenog putera
Za preliv:
500 ml mleka
250 ml vode
250 g šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
U podmazan pleh poređajte jednu na drugu 6 kora i svaku premažite puterom. Rasporedite bademe, pa preko njih poređajte još 6 kora na isti način. Poslednju odozgo premažite puterom. Isecite baklavu na manje kocke i prelijte preostalim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Za sirup, stavite oba šećera i vodu da provri, zatim smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta. Sipajte mleko, izmešajte. Kad se prohladi, prelijte vruću baklavu. Odozgo pospite bademima.
Možda vas zanima:
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)