TURSKA BAKLAVA SA BADEMOM Preliva se mlekom i fenomenalna je, morate da probate ovaj recept!

Vesna Vukadinović

10:30

Kulinarski globus 0

Postoji mnogo recepata za baklave. Jedan od njih je i ova sa bademom i mlekom.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za baklavu

400 g seckanih badema

250 g otopljenog putera

Za preliv:

500 ml mleka

250 ml vode

250 g šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

U podmazan pleh poređajte jednu na drugu 6 kora i svaku premažite puterom. Rasporedite bademe, pa preko njih poređajte još 6 kora na isti način. Poslednju odozgo premažite puterom. Isecite baklavu na manje kocke i prelijte preostalim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Za sirup, stavite oba šećera i vodu da provri, zatim smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta. Sipajte mleko, izmešajte. Kad se prohladi, prelijte vruću baklavu. Odozgo pospite bademima.

Komentari (0)