BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

12:00

Kulinarski globus 0

Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.

brigadero
Shutterstock

Potrebno je

  • 397 ml kondenzovanog mleka
  • 37 g kakao praha
  • 30 g putera
  • prstohvat soli
  • čokoladne mrvice

Priprema

Kondenzovano mleko sipajte u šerpu pa dodajte kakao puter, kakao prah i so. Ostavite tako na srednjoj temperaturi, sve dok ne provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte varjačom, oko 10 minuta, dok se ne zgusne.Sipajte u tanjir i ostavite pola sata, da se prohladi. Namažite ruke puterom, pa oblikujte kuglice. Onda svaku valjajte u čokoladne mrvice. Ostavite u frižideru da se ohlade i stegnu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading