BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

12:00

Kulinarski globus 0

Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.

brigadero
Shutterstock

Potrebno je

  • 397 ml kondenzovanog mleka
  • 37 g kakao praha
  • 30 g putera
  • prstohvat soli
  • čokoladne mrvice

Priprema

Kondenzovano mleko sipajte u šerpu pa dodajte kakao puter, kakao prah i so. Ostavite tako na srednjoj temperaturi, sve dok ne provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte varjačom, oko 10 minuta, dok se ne zgusne.Sipajte u tanjir i ostavite pola sata, da se prohladi. Namažite ruke puterom, pa oblikujte kuglice. Onda svaku valjajte u čokoladne mrvice. Ostavite u frižideru da se ohlade i stegnu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading