PICA KOLUTIĆI Savršeno predjelo sa patlidžanom, za gurmane i one izbirljive
Idealna užina ili prilog omiljenom jelu, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 veći patlidžan
- 200 g paradajz sosa
- 150 g mocarele
- 50 g rendanog parmezana
- masline
- origano
- svež bosiljak
Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na deblje kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Isperite i osušite kolutove, a zatim ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte paradajz sosom, dodajte iseckanu mocarelu, parmezan, masline i pospite origano. Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok sir ne bude zapečen. Ukrasite svežim bosiljkom i poslužite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)