PICA KOLUTIĆI Savršeno predjelo sa patlidžanom, za gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Idealna užina ili prilog omiljenom jelu, prste da poližete.

pica kolutići
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veći patlidžan
  • 200 g paradajz sosa
  • 150 g mocarele
  • 50 g rendanog parmezana
  • masline
  • origano
  • svež bosiljak

Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na deblje kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Isperite i osušite kolutove, a zatim ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte paradajz sosom, dodajte iseckanu mocarelu, parmezan, masline i pospite origano. Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok sir ne bude zapečen. Ukrasite svežim bosiljkom i poslužite toplo. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading