ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.

čokoladni kolač sa džemom i lešnicima
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 300 g džema od šljiva
  • 150 g mlevenih lešnika 
  • 400 pšeničnog griza
  • 300 ml mleka
  • 100 g rastopljenog putera 
  • prašak za pecivo
  • kesica vanilin šećera 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • voda

Za premazivanje

  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima, pa dodajte mleko, puter i džem. Pomešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Sjedinite mlevene lešnike, griz i prašak za pecivo pa umešajte u smesu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite kolač oko 40 minuta, u rernu zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading