ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 300 g džema od šljiva
- 150 g mlevenih lešnika
- 400 pšeničnog griza
- 300 ml mleka
- 100 g rastopljenog putera
- prašak za pecivo
- kesica vanilin šećera
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- voda
Za premazivanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima, pa dodajte mleko, puter i džem. Pomešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Sjedinite mlevene lešnike, griz i prašak za pecivo pa umešajte u smesu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite kolač oko 40 minuta, u rernu zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Jednostavan desert koji se topi u ustima, a uspeva bukvalno svima
Potrebna su vam samo dva sastojka, a obožavaće cela porodica.
PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)