OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
Potrebno je
- 6 urmi bez koštica
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola šolje ključale vode
- 60 g putera
- 170 g šećera
- 225 g crne čokolade
- 1 jaje
- 230 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Neprestano mešajte, na srednjoj temperaturi, dok se sastojci ne sjedine i šećer ne karamelizuje. Dobijeni preliv podelite na dva dela. Prvi deo sipajte u posudu za pečenje. Potom ostavite da se prohladi. Vrelom vodom prelijte urme, pa umešajte sodu bikarbonu. Dobro promešajte pa pustite da se prohladi. Zasebno, u posudi umutite šećer sa puterom, pa umešajte jaje i vanilu, i kratko mutite. Zatim, brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućenu smesu i mešajte. Dodajte smesu sa urmama, pa sve izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Na kraju, prelijte čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)