OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
Potrebno je
- 6 urmi bez koštica
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola šolje ključale vode
- 60 g putera
- 170 g šećera
- 225 g crne čokolade
- 1 jaje
- 230 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Neprestano mešajte, na srednjoj temperaturi, dok se sastojci ne sjedine i šećer ne karamelizuje. Dobijeni preliv podelite na dva dela. Prvi deo sipajte u posudu za pečenje. Potom ostavite da se prohladi. Vrelom vodom prelijte urme, pa umešajte sodu bikarbonu. Dobro promešajte pa pustite da se prohladi. Zasebno, u posudi umutite šećer sa puterom, pa umešajte jaje i vanilu, i kratko mutite. Zatim, brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućenu smesu i mešajte. Dodajte smesu sa urmama, pa sve izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Na kraju, prelijte čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Jednostavan desert koji se topi u ustima, a uspeva bukvalno svima
Potrebna su vam samo dva sastojka, a obožavaće cela porodica.
PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)