PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl mineralne vode
- 150 g belog kukuruznog brašna
- 150 g pšeničnog brašna
- 50 g integralnog pšeničnog brašna
- morska so
- maslinovo ulje za prženje
- 1 glavica luka
- 1 ljuta crvena papričica
- 4 šnite dimljene mesnate slanine
Priprema
U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko i mešavinu brašna. Nalijte mineralnu vodu i sjedinite. Smesu kašikom sipajte u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Preko nanesite luk, papričicu i slaninu. Pržite pa okrenite i drugu filovanu stranu, i pržite, dok ne porumene. Vadite uštipke na papirni ubrus da se ocede od viška masti.
Možda vas zanima:
PEKSIMETI Jugoslovenski brzi uštipci koje je znala da pravi svaka domaćica, a savršeni uz džem i čaj
Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)