PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl mineralne vode
- 150 g belog kukuruznog brašna
- 150 g pšeničnog brašna
- 50 g integralnog pšeničnog brašna
- morska so
- maslinovo ulje za prženje
- 1 glavica luka
- 1 ljuta crvena papričica
- 4 šnite dimljene mesnate slanine
Priprema
U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko i mešavinu brašna. Nalijte mineralnu vodu i sjedinite. Smesu kašikom sipajte u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Preko nanesite luk, papričicu i slaninu. Pržite pa okrenite i drugu filovanu stranu, i pržite, dok ne porumene. Vadite uštipke na papirni ubrus da se ocede od viška masti.
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
BINGO TORTA Neodoljiva rapsodija ukusa sa 3 vrste keksa, a kremasta i izdašna
U sočnom spoju piškota, mlevenog keksa i keksa sa pomorandžom, poći će vam voda na usta.
TORTA SA JABUKAMA ZA SAMO 5 MINUTA Mekana kao duša, a raspametiće sve sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola čim se postavi.
KAKO DA KUVANA JAJA ISPADNU SAVRŠENA Kuvarica otkriva tajnu, ovo ste do sada radili pogrešno
Američka kuvarica, Meri Frensis Kenedi Fišer, otkrila je savršenu tehniku kuvanja jaja.
Komentari (0)