PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.

pikantni uštipci
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl mineralne vode
  • 150 g belog kukuruznog brašna 
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna
  • morska so
  • maslinovo ulje za prženje
  • 1 glavica luka 
  • 1 ljuta crvena papričica 
  • 4 šnite dimljene mesnate slanine 

Priprema

U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko i mešavinu brašna. Nalijte mineralnu vodu i sjedinite. Smesu kašikom sipajte u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Preko nanesite luk, papričicu i slaninu. Pržite pa okrenite i drugu filovanu stranu, i pržite, dok ne porumene. Vadite uštipke na papirni ubrus da se ocede od viška masti. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading