STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za 2 kore:
- 12 jaja
- 12 kašika brašna
- 12 kašika mlevenih oraha
- 24 kašike šećera
- 12 kašika vode
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 4 jaja
- 450 g putera
- 10 kašika šećera
- sok od 12 pomorandže
- sok od 12 limuna
- 1 kašika ruma
- 100 g otopljene čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanca sa 6 kašika vode u čvrst sneg. Dodajte 12 kašika šećera, 6 brašna i oraha i 12 kašika praška za pecivo. Sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Ponovite postupak i za drugu koru. Prepolovite kore nožem, tako da dobijete 4. U zasebnoj posudi umutite 3 žumanca, jaje i šećer pa dodajte otopljeni margarin. Penasto umutite pa otopite čokoladu i umešajte je u fil. Sipajte rum i pola soka od limuna i pomorandže. Filujte redosledom kora-fil-kora-fil-kora-fil-kora pa premažite celu tortu filom. Pospite mlevenim orasima. Prijtno!
Možda vas zanima:
STARINSKA TORTA Jednostavna i prepuna oraha, u pravoj eksploziji ukusa
Jednostavna poslastica skupog ukusa oduševiće sve koji je budu probali.
NANINA TORTA IZ STAROG ROKOVNIKA Sastojke već imate, a neodoljiva i izdašna
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
NATALIJINA ČEMBERLEN TORTA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE Jedini recept koji vam je potreban
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Natalije Jovanović iz Niša
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)