SAVETI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće mekane i sočne i neće se cepati
Ako želite ukusne palačinke koje se neće cepati primenite ove jednostavne, a korisne trikove.
1. Pripremite testo
Prosejte brašno, a jaja i mleko neka budu sobne temperature. Žumance i belance odvojeno umutite. U testo za palačinke obavezno dodajte prstohvat soli, da budu ukusnije. Dodajte i malo ulja, da se ne bi lepile za tiganj. Znaćete da je testo dobro umućeno po malim mehurićima na njegovoj površini.
2. Odredite pravu gustinu testa
Napravite testo gustine tečne pavlake, ni suviše retko ni suviše gusto.
3. Pustiite testo da se odmori pre prženja
Ostavite da testo odmori pola sata pre prženja, da bi palačinke bile ukusnije.
4. Кoliko testa da sipate i na koji način
Pravilo je da za tiganj srednje veličine (prečnika dna od 20 cm) sipate jednu standardnu kutlaču testa. Možete da sipate u sredinu posude ili sa jedne od podignutih strana, kako vam više odgovara, ali vodite računa da bude ravnomerno raspoređeno.
5. Кoji tiganj da izaberete
Najbolje je da izaberete tiganj od livenog gvožđa, dugo ostaje topao, a ravnomerno se zagreva.
6. Кako da pravilno zagrejete tiganj
Ako nedovoljno zagrejete tiganj, pojaviće se grudvice u palačinkama. Najbolje je da koristite srednju ringlu sa srednjom jačinom vatre. Ali, imajte na umu da se tiganj od livenog gvožđa sporije zagreva od teflonskog.
7. Nemojte da pržite na jakoj vatri
Ako budete pržili palačinke na jakoj vatri, biće gumene. Ako želite da budu unutra mekane i ispržene, a spolja zlatne, pržite na srednjoj temperaturi.
8. Okrenite palačinke samo jednom
Dovoljno je da palačinke okrenete samo jednom, kad puknu mehurići. Ako preterate sa okretanjem, možete da dovedete do toga da se palačinke polome.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE NAJLEPŠE FRANCUSKE KROASANE Biće puterasti i mekani kao duša, a caka je u ovome
Uz jednostavne, a proverene savete poznatih kuvara dobićete najlepše kroasane.
SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno
Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.
NAJBOLJI NAČIN ČUVANJA BRAŠNA Mesecima će biti sveže, a sve štetočine će pobeći
Primenite ovaj jednostavan trik.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
SAVETI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće mekane i sočne i neće se cepati
Ako želite ukusne palačinke koje se neće cepati primenite ove jednostavne, a korisne trikove.
RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)