ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
Potrebno je
- 2 jaja
- 9 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 10 kašika vode
- 12 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 1500 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 250 g mlevenih oraha
Za ganaš:
- 200 g crne čokolade
- 100 ml neutralne pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećere, vodu, brašno i prašak za pecivo. Podelite na 2 dela. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte mleko, šećer, čokoladu za kuvanje, puter i orahe. Zakuvajte na šporetu pa prelijte preko kora. U šerpi obloženoj pek papirom ređajte kora-fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte preko torte. Prijatno!
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
OPERA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica sa kafom koja razvaljuje ukusom
Opera tortu je 1960. godine kreirao poznati francuski šef kuhinje, Lenotre.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)