ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.

šerpuša
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 10 kašika vode
  • 12 kašika brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 1500 g šećera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera
  • 250 g mlevenih oraha

Za ganaš:

  • 200 g crne čokolade
  • 100 ml neutralne pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećere, vodu, brašno i prašak za pecivo. Podelite na 2 dela. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte mleko, šećer, čokoladu za kuvanje, puter i orahe. Zakuvajte na šporetu pa prelijte preko kora. U šerpi obloženoj pek papirom ređajte kora-fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte preko torte. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading