NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.

krilca
Shutterstock

Lepljiva krilca
Sastojci: 

  • 1,5 kg pilećih krilaca

Za marinadu:

  • 1 šolja (250 ml) vode
  • 1 šolja soja sosa
  • pola šolje smeđeg šećera
  • četvrt šolje jabukovog sirćeta
  • četvrt šolje ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica đumbira u prahu

Priprema:
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu. Dodajte krilca, pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati. Pleh premažite uljem, poređajte krilca, prekrijte ih folijom i pecite pola sata na 180 stepeni. Za to vreme prokuvajte ostatak marinade da se zgusne, izvadite krilca iz rerne, okrenite ih, četkicom premažite marinadu po njima, pa vratite u rernu da se peku bez folije još 45 minuta, s tim što ćete ih premazivati još dva puta na svakih 15 minuta.

Medena krilca
Sastojci:

  • 20 pilećih krilaca
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike limunovog soka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 8 čenova belog luka
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema:
U većoj činiji pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja sos, posolite i pobiberite. Dodajte pileća krilca i prelijte ih marinadom. Pokrijte činiju i stavite je u frižider da odstoji nekoliko sati, a najbolje preko noći. Poslažite krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni, pola sata sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane.

Krilca u pivu

  • Sastojci: 
  • 1 kg krilaca 

Za marinadu: 

  • 350 ml piva
  • kašika senfa
  • pola kašičice bibera
  • kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike šećera
  • kašičica soli 

Za sos: 

  • 2 dl jogurta
  • pola kašičice kurkume, malo soli

Priprema:
Pomešajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte krilca, pa ih ostavite u frižideru sat vremena. U tiganj sipajte malo ulja, pa pecite krilca s obe strane dok ne dobiju lepu boju. Poslužite uz sos od jogurta i kurkume.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading