NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.

Lepljiva krilca
Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJLEPŠA KRILCA SU ONA KOJA SE LEPE ZA PRSTE Medena, lepjiva, sa krompirom ili šampinjonima, a može i kentaki piletina
Dodajte prilog po želji i uživajte u brzom i preukusnom ručku. Prijatno!

KRILCA SA PARMEZANOM Hrskava i ukusna, a meso se lepi za prste
Savršeno hrskava, prste da poližete.

SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.

LJUTA KRILCA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u fenomenalnom obroku.
- 1,5 kg pilećih krilaca
Za marinadu:
- 1 šolja (250 ml) vode
- 1 šolja soja sosa
- pola šolje smeđeg šećera
- četvrt šolje jabukovog sirćeta
- četvrt šolje ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica đumbira u prahu
Priprema:
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu. Dodajte krilca, pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati. Pleh premažite uljem, poređajte krilca, prekrijte ih folijom i pecite pola sata na 180 stepeni. Za to vreme prokuvajte ostatak marinade da se zgusne, izvadite krilca iz rerne, okrenite ih, četkicom premažite marinadu po njima, pa vratite u rernu da se peku bez folije još 45 minuta, s tim što ćete ih premazivati još dva puta na svakih 15 minuta.
Medena krilca
Sastojci:
- 20 pilećih krilaca
- 2 kašike senfa
- 2 kašike meda
- 2 kašike limunovog soka
- 30 ml maslinovog ulja
- 8 čenova belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
U većoj činiji pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja sos, posolite i pobiberite. Dodajte pileća krilca i prelijte ih marinadom. Pokrijte činiju i stavite je u frižider da odstoji nekoliko sati, a najbolje preko noći. Poslažite krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni, pola sata sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane.
Krilca u pivu
- Sastojci:
- 1 kg krilaca
Za marinadu:
- 350 ml piva
- kašika senfa
- pola kašičice bibera
- kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike šećera
- kašičica soli
Za sos:
- 2 dl jogurta
- pola kašičice kurkume, malo soli
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte krilca, pa ih ostavite u frižideru sat vremena. U tiganj sipajte malo ulja, pa pecite krilca s obe strane dok ne dobiju lepu boju. Poslužite uz sos od jogurta i kurkume.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)