NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.
Lepljiva krilca
Sastojci:
- 1,5 kg pilećih krilaca
Za marinadu:
- 1 šolja (250 ml) vode
- 1 šolja soja sosa
- pola šolje smeđeg šećera
- četvrt šolje jabukovog sirćeta
- četvrt šolje ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica đumbira u prahu
Priprema:
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu. Dodajte krilca, pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati. Pleh premažite uljem, poređajte krilca, prekrijte ih folijom i pecite pola sata na 180 stepeni. Za to vreme prokuvajte ostatak marinade da se zgusne, izvadite krilca iz rerne, okrenite ih, četkicom premažite marinadu po njima, pa vratite u rernu da se peku bez folije još 45 minuta, s tim što ćete ih premazivati još dva puta na svakih 15 minuta.
Medena krilca
Sastojci:
- 20 pilećih krilaca
- 2 kašike senfa
- 2 kašike meda
- 2 kašike limunovog soka
- 30 ml maslinovog ulja
- 8 čenova belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
U većoj činiji pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja sos, posolite i pobiberite. Dodajte pileća krilca i prelijte ih marinadom. Pokrijte činiju i stavite je u frižider da odstoji nekoliko sati, a najbolje preko noći. Poslažite krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni, pola sata sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane.
Krilca u pivu
- Sastojci:
- 1 kg krilaca
Za marinadu:
- 350 ml piva
- kašika senfa
- pola kašičice bibera
- kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike šećera
- kašičica soli
Za sos:
- 2 dl jogurta
- pola kašičice kurkume, malo soli
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte krilca, pa ih ostavite u frižideru sat vremena. U tiganj sipajte malo ulja, pa pecite krilca s obe strane dok ne dobiju lepu boju. Poslužite uz sos od jogurta i kurkume.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA KRILCA SU ONA KOJA SE LEPE ZA PRSTE Medena, lepjiva, sa krompirom ili šampinjonima, a može i kentaki piletina
Dodajte prilog po želji i uživajte u brzom i preukusnom ručku. Prijatno!
LJUTA KRILCA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u fenomenalnom obroku.
KRILCA U PIVU Aromatična i slasna, a meso se lepi za prste, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte u fenomenalnom obroku.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
PITA S KISELIM KUPUSOM I SUVIM MESOM Gurmanski delikates koji drži dugo sitim, a nema ko će ostati na 1 parčetu
Sočna i drugačija, najbolje ide uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče
Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.
Komentari (0)