SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.

krilca iz rerne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike čili sosa
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika đumbira u prahu
  •  sok od jednog limuna
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so 

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sosove, beli luk, med, đumbir, limunov sok, biber, so i mlevenu začinsku papriku. U to dodajte oprana i osušena krilca. Ostavite u marinadi bar dva sata. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte krilca. Pecite krilca dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading