OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

17:26

Sezonski recepti 0

Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.

opera torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g putera
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g mlevenih badema
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašičice instant kafe
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica vanilin šećera

Za glazuru:

  • 100 g tamne čokolade

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Zasebno umutite žumanca sa puterom dok ne dobijete kremastu smesu. Na pari otopite čokoladu pa je umešajte u smesu sa žumancima. Promešajte dobro pa umešajte mlevene bademe i prah-šećer. Izmešajte dobro dok smesa ne postane kompaktna. Razmutite instant kafu u malo tople vode, pa dodajte u smesu. Onda umutite slatku pavlaku sa vanilinim šećerom. Postepeno dodajte u smesu uz lagano mešanje. U pleh obložen pek-papirom izlijte smesu pa je utisnite. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ostavite tortu da se prohladi, a za to vreme pripremite čokoladnu glazuru. Otopite čokoladu na pari pa njome prelijte prohlađenu tortu. Stavite tortu na najmanje 2 sata u frižider da se ohladi i stegne. Secite i služite uz šolju kafe. 

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading