PILEĆI ŠIŠ KEBAB Pomera granice dobrog ukusa, za prave gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po izboru i uživajte.

pileći šiš kebab
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g otkoštanog karabatka bez kože
  • 3 kašike gustog jogurta
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 veća čena belog luka, izgnječen
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • biber
  • timijan
  • mlevena crvena ljuta paprika
  • kim

za služenje:

  • povrće po izboru

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednu posudu stavite jogurt, ulje, beli luk, začine, paradajz pire i začine. Piletinu isecite na veće kocke pa je natrljajte smesom i tako ostavite u frižideru 2 sata. Zatim piletinu nabodite na ražnjiće. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading