PILEĆI ŠIŠ KEBAB Pomera granice dobrog ukusa, za prave gurmane i one izbirljive

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po izboru i uživajte.

pileći šiš kebab
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g otkoštanog karabatka bez kože
  • 3 kašike gustog jogurta
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 veća čena belog luka, izgnječen
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • biber
  • timijan
  • mlevena crvena ljuta paprika
  • kim

za služenje:

  • povrće po izboru

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednu posudu stavite jogurt, ulje, beli luk, začine, paradajz pire i začine. Piletinu isecite na veće kocke pa je natrljajte smesom i tako ostavite u frižideru 2 sata. Zatim piletinu nabodite na ražnjiće. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane. Prijatno!

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading