PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!

Vesna Vukadinović

18:10

Sezonski recepti 0

Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.

knedle
Shutterstock

Sastojci:

600 g junećeg mesa

100 g suve slanine

200 ml paradajz soka

200 ml belog vina

100 ml vode

4 glavice crnog luka

3 čena belog luka

1 kašika slatke mlevene paprike

1 kašičica ljute mlevene paprike

so, biber

Priprema:

Meso iseći na veće kocke, slaninu na sitnije. U šerpi propržiti slaninu, dodati crni luk isečen na rebarca i dinstati na tihoj vatri dok omekša, pa dodati meso. Na tihoj vatri dinstati dok meso ne omekša. Dodati usitnjen beli luk, sok od paradajza, posoliti, pobiberiti po ukusu. Naliti belim vinom i toplom vodom. Šerpu poklopiti i dinstati dok meso sasvim omekša. Uz gulaš servirati kuvan krompir ili testeninu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading