GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Poslužite uz pire ili kuvani krompir.

GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak
Shutterstock

Sastojci:

500 g junetine

250 g slanine

500 ml piva

5 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika putera

1 kašika brašna

1 kašičica soli

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašičica seckanog pešuna

sok i kora od 1 limuna

Priprema:

Junetinu isecite na komade veličine zalogaja. Crni luk očistite i obarite. Beli luk izrendajte. Slaninu iseckajte sitno i prodinstajte na puteru dok ne dobije zlatno-braon boju. Dodajte iseckan crni luk, beli luk i dinstajte 2-3 minuta. Izvadite iz tiganja, pa u njega odmah stavite meso. Kada se prodinsta, vratite luk i slaninu, sklonite sa šporeta i dodajte brašno, so i biber uz stalno mešanje. Sipajte pivo i kad provri smanjte temperaturu pa kuvajte na umerenoj vatri 2 sata. Sklonite sa šporeta, dodajte peršun, koru i sok od limuna. Izmešajte i poslužite. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading