GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak
Poslužite uz pire ili kuvani krompir.
Sastojci:
500 g junetine
250 g slanine
500 ml piva
5 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 kašičica soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica seckanog pešuna
sok i kora od 1 limuna
Priprema:
Junetinu isecite na komade veličine zalogaja. Crni luk očistite i obarite. Beli luk izrendajte. Slaninu iseckajte sitno i prodinstajte na puteru dok ne dobije zlatno-braon boju. Dodajte iseckan crni luk, beli luk i dinstajte 2-3 minuta. Izvadite iz tiganja, pa u njega odmah stavite meso. Kada se prodinsta, vratite luk i slaninu, sklonite sa šporeta i dodajte brašno, so i biber uz stalno mešanje. Sipajte pivo i kad provri smanjte temperaturu pa kuvajte na umerenoj vatri 2 sata. Sklonite sa šporeta, dodajte peršun, koru i sok od limuna. Izmešajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI GULAŠ SA MAKARONAMA Svi ga vole i traže dodatak!
Ovo jelo će okupiti porodicu za stolom.
SVINJSKI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)