UBEDLJIVO NAJUKUSNIJI RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Juneći gulaš napuniće vam stomak
Pravo jedinstvo ukusa i mirisa koji će se razliti u vašoj kuhinji.

Juneći gulaš
Možda vas zanima:

ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.


PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.

NE ČEKAJTE POSEBNU PRILIKU DA NAPRAVITE OVU TORTU Kremasta i prefinjena nugat poslastica
Idealna je za sve vrste specijalnih trenutaka.
Sastojci:
2 kašike ulja
1 kg juneće plećke
100 g dimljene slanine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
500 ml crnog vina
200 ml goveđeg bujona
1 konzerva paradajza
1 list lovora
1 kriška pomorandže
1 šargarepa
par komada maslina
peršun
so, biber
Priprema:
Juneću plećku iseckajte na kockice, propržite na malo ulja i izvadite da se ocede na ubrus. U istoj šerpi ispržite seckanu slaninu i crni luk, a zatim dodajte iseckan beli luk. Pospite brašnom i pržite još minut. Vratite junetinu u šerpu, nalijte crnim vinom i krčkajte 10 minuta. Dodajte bujon, paradajz i krišku pomorandže, te ostavite da provri. Poklopite šerpu i stavite u rernu da se peče oko 2 sata na 140 stepeni. Izvadite iz rerne, dodajte šargarepu i masline i pecite još 35 minuta, dok šargarepa ne omekša. Kad bude gotovo, izvadite pomorandžu i pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Komentari (0)