UBEDLJIVO NAJUKUSNIJI RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Juneći gulaš napuniće vam stomak
Pravo jedinstvo ukusa i mirisa koji će se razliti u vašoj kuhinji.
Juneći gulaš
Sastojci:
2 kašike ulja
1 kg juneće plećke
100 g dimljene slanine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
500 ml crnog vina
200 ml goveđeg bujona
1 konzerva paradajza
1 list lovora
1 kriška pomorandže
1 šargarepa
par komada maslina
peršun
so, biber
Priprema:
Juneću plećku iseckajte na kockice, propržite na malo ulja i izvadite da se ocede na ubrus. U istoj šerpi ispržite seckanu slaninu i crni luk, a zatim dodajte iseckan beli luk. Pospite brašnom i pržite još minut. Vratite junetinu u šerpu, nalijte crnim vinom i krčkajte 10 minuta. Dodajte bujon, paradajz i krišku pomorandže, te ostavite da provri. Poklopite šerpu i stavite u rernu da se peče oko 2 sata na 140 stepeni. Izvadite iz rerne, dodajte šargarepu i masline i pecite još 35 minuta, dok šargarepa ne omekša. Kad bude gotovo, izvadite pomorandžu i pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
NE ČEKAJTE POSEBNU PRILIKU DA NAPRAVITE OVU TORTU Kremasta i prefinjena nugat poslastica
Idealna je za sve vrste specijalnih trenutaka.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)