UBEDLJIVO NAJUKUSNIJI RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Juneći gulaš napuniće vam stomak

Alo.rs

11:00

Sezonski recepti 0

Pravo jedinstvo ukusa i mirisa koji će se razliti u vašoj kuhinji.

UBEDLJIVO NAJUKUSNIJI RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Juneći gulaš napuniće vam stomak
Shutterstock

Juneći gulaš

Sastojci:

2 kašike ulja

1 kg juneće plećke

100 g dimljene slanine

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 kašike brašna

500 ml crnog vina

200 ml goveđeg bujona                                

1 konzerva paradajza

1 list lovora

1 kriška pomorandže

1 šargarepa

par komada maslina

peršun

so, biber

Priprema:

Juneću plećku iseckajte na kockice, propržite na malo ulja i izvadite da se ocede na ubrus. U istoj šerpi ispržite seckanu slaninu i crni luk, a zatim dodajte iseckan beli luk. Pospite brašnom i pržite još minut. Vratite junetinu u šerpu, nalijte crnim vinom i krčkajte 10 minuta. Dodajte bujon, paradajz i krišku pomorandže, te ostavite da provri. Poklopite šerpu i stavite u rernu da se peče oko 2 sata na 140 stepeni. Izvadite iz rerne, dodajte šargarepu i masline i pecite još 35 minuta, dok šargarepa ne omekša. Kad bude gotovo, izvadite pomorandžu i pospite peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading