GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek

Trpeza/ V.V.

09:00

Sezonski recepti 0

Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.

GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Shutterstock

Sastojci:

1 kg junećeg buta

400 g svežeg paradajza

500 g crnog luka

350 ml vode

150 ml pasiranog paradajza

50 ml crnog vina

2 čena belog luka

2 lovorova lista

1 štapić cimeta

½ kašičice mlevenog kima

½ kašičice muskatnog oraščića

1 kašika vinskog sirćeta

So, biber

Priprema:

Isecite junetinu na kocke dužine 2 cm. Popržite ih na ulju, posolite, pobiberite po ukusu i izvadite u činiju. Iseckajte beli luk i propržite u istom tiganju, dodajte lovor, cimet, muskatni oraščić, kim. Vratite meso, dodajte sirće, pasirani paradajz, vodu i crno vino. Kuvajte oko 1 sat. Prokuvalom vodom prelijte očišćen luk, ostavite da kratko odstoji, ocedite i dodajte u meso. Dinstajte oko 50 minuta. Dodajte oljušten iseckan svež paradajz i dinstajte još 5 minuta. Začinite još malo po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading