GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
Sastojci:
1 kg junećeg buta
400 g svežeg paradajza
500 g crnog luka
350 ml vode
150 ml pasiranog paradajza
50 ml crnog vina
2 čena belog luka
2 lovorova lista
1 štapić cimeta
½ kašičice mlevenog kima
½ kašičice muskatnog oraščića
1 kašika vinskog sirćeta
So, biber
Priprema:
Isecite junetinu na kocke dužine 2 cm. Popržite ih na ulju, posolite, pobiberite po ukusu i izvadite u činiju. Iseckajte beli luk i propržite u istom tiganju, dodajte lovor, cimet, muskatni oraščić, kim. Vratite meso, dodajte sirće, pasirani paradajz, vodu i crno vino. Kuvajte oko 1 sat. Prokuvalom vodom prelijte očišćen luk, ostavite da kratko odstoji, ocedite i dodajte u meso. Dinstajte oko 50 minuta. Dodajte oljušten iseckan svež paradajz i dinstajte još 5 minuta. Začinite još malo po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STIFADO Gulaš na grčki način, ukućani će stajati u redu za još
Zasitan i preukusan, bićete oduševljeni.
JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)