GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
![GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek](/data/images/2023-05-11/54312_grcki-gulas-mesoshutterstock-396950302_f.jpg?timestamp=1683756000)
Sastojci:
1 kg junećeg buta
400 g svežeg paradajza
500 g crnog luka
350 ml vode
150 ml pasiranog paradajza
50 ml crnog vina
2 čena belog luka
2 lovorova lista
1 štapić cimeta
½ kašičice mlevenog kima
½ kašičice muskatnog oraščića
1 kašika vinskog sirćeta
So, biber
Priprema:
Isecite junetinu na kocke dužine 2 cm. Popržite ih na ulju, posolite, pobiberite po ukusu i izvadite u činiju. Iseckajte beli luk i propržite u istom tiganju, dodajte lovor, cimet, muskatni oraščić, kim. Vratite meso, dodajte sirće, pasirani paradajz, vodu i crno vino. Kuvajte oko 1 sat. Prokuvalom vodom prelijte očišćen luk, ostavite da kratko odstoji, ocedite i dodajte u meso. Dinstajte oko 50 minuta. Dodajte oljušten iseckan svež paradajz i dinstajte još 5 minuta. Začinite još malo po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![juneći gulaš](/data/images/2024-10-30/104672_shutterstock-2220989471_f.jpg)
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
![Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ](/data/images/2023-06-07/56645_shutterstock-170167523_f.jpg)
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
![PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima](/data/images/2023-05-10/54154_gulas-shutterstock-1927142054_f.jpg)
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
![MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače](/data/images/2023-04-26/52857_meso-shutterstock-268637315_f.jpg)
MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače
Meso u sosu može da se jede uz hleb, kuvani krompir ili testeninu.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)