GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
Sastojci:
1 kg junećeg buta
400 g svežeg paradajza
500 g crnog luka
350 ml vode
150 ml pasiranog paradajza
50 ml crnog vina
2 čena belog luka
2 lovorova lista
1 štapić cimeta
½ kašičice mlevenog kima
½ kašičice muskatnog oraščića
1 kašika vinskog sirćeta
So, biber
Priprema:
Isecite junetinu na kocke dužine 2 cm. Popržite ih na ulju, posolite, pobiberite po ukusu i izvadite u činiju. Iseckajte beli luk i propržite u istom tiganju, dodajte lovor, cimet, muskatni oraščić, kim. Vratite meso, dodajte sirće, pasirani paradajz, vodu i crno vino. Kuvajte oko 1 sat. Prokuvalom vodom prelijte očišćen luk, ostavite da kratko odstoji, ocedite i dodajte u meso. Dinstajte oko 50 minuta. Dodajte oljušten iseckan svež paradajz i dinstajte još 5 minuta. Začinite još malo po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STIFADO Gulaš na grčki način, ukućani će stajati u redu za još
Zasitan i preukusan, bićete oduševljeni.
JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)