GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
Sastojci:
1 kg junećeg buta
400 g svežeg paradajza
500 g crnog luka
350 ml vode
150 ml pasiranog paradajza
50 ml crnog vina
2 čena belog luka
2 lovorova lista
1 štapić cimeta
½ kašičice mlevenog kima
½ kašičice muskatnog oraščića
1 kašika vinskog sirćeta
So, biber
Priprema:
Isecite junetinu na kocke dužine 2 cm. Popržite ih na ulju, posolite, pobiberite po ukusu i izvadite u činiju. Iseckajte beli luk i propržite u istom tiganju, dodajte lovor, cimet, muskatni oraščić, kim. Vratite meso, dodajte sirće, pasirani paradajz, vodu i crno vino. Kuvajte oko 1 sat. Prokuvalom vodom prelijte očišćen luk, ostavite da kratko odstoji, ocedite i dodajte u meso. Dinstajte oko 50 minuta. Dodajte oljušten iseckan svež paradajz i dinstajte još 5 minuta. Začinite još malo po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače
Meso u sosu može da se jede uz hleb, kuvani krompir ili testeninu.
SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!
Poslužite gulaš uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu su odličan ručak
Poslužite uz pire ili kuvani krompir.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
Komentari (0)