POTAŽ OD BUNDEVE Neodoljiva krem čorba zagrejaće vam dušu i telo

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

potaž od bundeve
Shutterstock

Potrebno je:

  • šargarepa
  • 1 kg bundeve
  • 600 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Priprema:

Luk i šargarepu isecite sitno i izdinstajte u šerpi na ulju. Bundevu očistite i isecite na kockice pa ubacite u istu šerpu. Prelijte vodom i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada omekša sklonite sa ringle i štapnim mikserom ispasirajte. Potom dodajte so, biber i pavlaku za kuvanje pa potaž vratite malo na vruću ringlu. Servirajte toplo sa prepečenim hlebom.

 

@moja.trpeza Sastojci: • 1 kg oslića • 200 g pšeničnog brašna • 1 kašika vegete • 1 kašika soli Priprema: Oslić isecite na komade, očistite ga i uvaljajte u mešavinu brašna, soli i vegete. Komade zatim poređajte u fritezu na vruć vazduh i pecite 20 minuta na 200°C. Gotov oslić poslužite uz osvežavajuću krompir salatu za savršen obrok! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foruyou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #oslic ♬ Food Funk10431 - SonicMusic

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading