PITA SA MAKOM I VIŠNJAMA NA VODI Savršena poslastica za dane strogog posta
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 400 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 200 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak sa šećerima, pa sipajte vodu. Promešajte sve dobro, da dobijete smesu kao za palačinke. Ostavite da proključa, pa skinite sa šporeta. Umešajte cimet pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa stavite jednu koru i premažite makom. Preko naneite još jednu koru pa premažite mak filom. Zatim, poređajte višnje pa stavite još 2 kore i premažite ih filom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korom poprskanom vodom. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)