SOČNA PILETINA IZ RERNE Još ukusnija, a zdravija, meso se lepi za prste
Služite uz pečene krompiriće ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg fileta
- šolja brašna
- 2 jaja
- šolja prezli
- pola šolje parmezana
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica paprike u prahu
- pola kašičice origana
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, biber, beli luk u prahu, papriku u prahu i origano. Zasebno umutite jaja. U trećoj posudi sjedinite prezle i rendani parmezan. Pileći filete prvo valjajte u smesu sa brašnom, pa umućena jaja, pa smesu sa prezlama. Zatim, poređajte filete na pleh obložen pek papirom. Malo ih premažite uljem. Pecite 20 do 25 minutam u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na polovini pečenja okrenite na drugu stranu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)