MAĐARSKE PRŽENICE Još slasnije od onih klasičnih, a tajna je u ovom sastojku

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt i suhomesnate proizvode.

mađarske prženice
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 10 kriški hleba
  • 100 g topljenog sira
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • 3 jaja
  • ulje za prženje

Priprema:

Mleko sipajte u veću činiju, a u drugoj umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, a u četvrtu rendani kačkavalj. Hleb prvo umačite u mleko, pa ocedite. Nanesite rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, da dobijete sendvič. Potom ih umačite u brašno, pa umućena jaja. Pržite na dobro zagrejanom ulju, sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite prženice na ubrus da se ocede od viška masnoće.

Komentari (0)