MAĐARSKE PRŽENICE Još slasnije od onih klasičnih, a tajna je u ovom sastojku
Najbolje služite uz jogurt i suhomesnate proizvode.
Potrebno je:
- 10 kriški hleba
- 100 g topljenog sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
Mleko sipajte u veću činiju, a u drugoj umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, a u četvrtu rendani kačkavalj. Hleb prvo umačite u mleko, pa ocedite. Nanesite rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, da dobijete sendvič. Potom ih umačite u brašno, pa umućena jaja. Pržite na dobro zagrejanom ulju, sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite prženice na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
POSNE PRŽENICE Super idu uz ajvar i posnu paštetu, brzi doručak koji će ukućani obožavati
Mekane i sočne, a brzo gotove.
PUNJENE PRŽENICE IZ TOSTERA Toliko su slasne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a nikad slasnije.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)