MAĐARSKE PRŽENICE Još slasnije od onih klasičnih, a tajna je u ovom sastojku
Najbolje služite uz jogurt i suhomesnate proizvode.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
- 10 kriški hleba
- 100 g topljenog sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
Mleko sipajte u veću činiju, a u drugoj umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, a u četvrtu rendani kačkavalj. Hleb prvo umačite u mleko, pa ocedite. Nanesite rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, da dobijete sendvič. Potom ih umačite u brašno, pa umućena jaja. Pržite na dobro zagrejanom ulju, sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite prženice na ubrus da se ocede od viška masnoće.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)