DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Savršena i sočna, za pravo uživanje.

šampita
Printscreen

Potrebno je:
Za biskvit

  • 7 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 70 ml mleka
  • 70 ml ulja
  • 100 g pšeničnog glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za šm

  • 400-500 g šećera
  • 50 ml vode
  • 7 belanaca
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte žumanca sa šećerom sve dok se ne otopi, pa dodajte  mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.  Zagrejte šećer i vodu na srednoj temperaturi, sve dok se ne otopi i ne krenu da se prave mehurići. Umutite belanca u čvst sneg. Polako dodajte vrući, otopljeni šećer uz stalno mešanje. Preko pečenog biskvita nanesite šaum, poravnajte i vratite 5 minuta u rernu, da se dobije korica.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading