DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice
Savršena i sočna, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za biskvit
- 7 žumanaca
- 100 g šećera
- 70 ml mleka
- 70 ml ulja
- 100 g pšeničnog glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za šm
- 400-500 g šećera
- 50 ml vode
- 7 belanaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte žumanca sa šećerom sve dok se ne otopi, pa dodajte mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zagrejte šećer i vodu na srednoj temperaturi, sve dok se ne otopi i ne krenu da se prave mehurići. Umutite belanca u čvst sneg. Polako dodajte vrući, otopljeni šećer uz stalno mešanje. Preko pečenog biskvita nanesite šaum, poravnajte i vratite 5 minuta u rernu, da se dobije korica.
Možda vas zanima:
DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)