DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice
Savršena i sočna, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za biskvit
- 7 žumanaca
- 100 g šećera
- 70 ml mleka
- 70 ml ulja
- 100 g pšeničnog glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za šm
- 400-500 g šećera
- 50 ml vode
- 7 belanaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte žumanca sa šećerom sve dok se ne otopi, pa dodajte mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zagrejte šećer i vodu na srednoj temperaturi, sve dok se ne otopi i ne krenu da se prave mehurići. Umutite belanca u čvst sneg. Polako dodajte vrući, otopljeni šećer uz stalno mešanje. Preko pečenog biskvita nanesite šaum, poravnajte i vratite 5 minuta u rernu, da se dobije korica.
Možda vas zanima:
DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)