DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice
Savršena i sočna, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Za biskvit
- 7 žumanaca
- 100 g šećera
- 70 ml mleka
- 70 ml ulja
- 100 g pšeničnog glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za šm
- 400-500 g šećera
- 50 ml vode
- 7 belanaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte žumanca sa šećerom sve dok se ne otopi, pa dodajte mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zagrejte šećer i vodu na srednoj temperaturi, sve dok se ne otopi i ne krenu da se prave mehurići. Umutite belanca u čvst sneg. Polako dodajte vrući, otopljeni šećer uz stalno mešanje. Preko pečenog biskvita nanesite šaum, poravnajte i vratite 5 minuta u rernu, da se dobije korica.
Možda vas zanima:

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.

NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)