NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
Potrebno je
- 6 jaja
- 24 kašike šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašika limunovog soka
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca. Belanca stavite u staklenu posudu i ostavite sa strane. U zasebnoj posudi pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera, mleka, ulja i brašna. Dodajte kašičicu praška za pecivo, pa sve varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Belancima dodajte preostali šećer pa lagano promešajte. Kuvajte na pari, na srednje jakoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom umešajte vanilin šećer i limunov sok, pa kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa šporeta pa mutite 10 minuta, na najjačoj brzini. Preko kore nanesite šam. Ukrasite šampitu rendanom čokoladom, pa ostavite u frižideru da se dobro prohladi.Bon appetit!
Možda vas zanima:
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
MEDENA PITA SE TOPI U USTIMA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na slavi, a izdašna i neodoljiva
Ako volite čuvenu Medovik tortu, ovu pitu ćete obožavati.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
ČOKOLADNI TARTUFI SA KOKOSOM Naprave se lako, a pojedu čim se postave, otopićete se od miline
Od navedene količine dobićete 18 tartufa.
STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
Komentari (0)