NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.

Potrebno je
- 6 jaja
- 24 kašike šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašika limunovog soka
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca. Belanca stavite u staklenu posudu i ostavite sa strane. U zasebnoj posudi pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera, mleka, ulja i brašna. Dodajte kašičicu praška za pecivo, pa sve varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Belancima dodajte preostali šećer pa lagano promešajte. Kuvajte na pari, na srednje jakoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom umešajte vanilin šećer i limunov sok, pa kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa šporeta pa mutite 10 minuta, na najjačoj brzini. Preko kore nanesite šam. Ukrasite šampitu rendanom čokoladom, pa ostavite u frižideru da se dobro prohladi.Bon appetit!
Možda vas zanima:

DOMAĆA ŠAMPITA Napravite ovako i svi će tražiti dodatno parče, mekana kao duša
Starinski recept za kolač koji se topi u ustima.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Komentari (0)