NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
Potrebno je
- 6 jaja
- 24 kašike šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašika limunovog soka
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca. Belanca stavite u staklenu posudu i ostavite sa strane. U zasebnoj posudi pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera, mleka, ulja i brašna. Dodajte kašičicu praška za pecivo, pa sve varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Belancima dodajte preostali šećer pa lagano promešajte. Kuvajte na pari, na srednje jakoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom umešajte vanilin šećer i limunov sok, pa kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa šporeta pa mutite 10 minuta, na najjačoj brzini. Preko kore nanesite šam. Ukrasite šampitu rendanom čokoladom, pa ostavite u frižideru da se dobro prohladi.Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆA ŠAMPITA Napravite ovako i svi će tražiti dodatno parče, mekana kao duša
Starinski recept za kolač koji se topi u ustima.
DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)