NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.

posna šampita
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 24 kašike šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • kašika limunovog soka
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca. Belanca stavite u staklenu posudu i ostavite sa strane. U zasebnoj posudi pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera, mleka, ulja i brašna. Dodajte kašičicu praška za pecivo, pa sve varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Belancima dodajte preostali šećer pa lagano promešajte. Kuvajte na pari, na srednje jakoj vatri, uz neprestano mešanje.  Potom umešajte vanilin šećer i limunov sok, pa kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa šporeta pa mutite 10 minuta, na najjačoj brzini. Preko kore nanesite šam. Ukrasite šampitu rendanom čokoladom, pa ostavite u frižideru da se dobro prohladi.Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading