PEČENA PRASETINA IZ RERNE Biće sočna i mekana, a korica hrskava, tajna je u ovome

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite uz prilog po želji.

praseće pečenje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kg prasetine (but ili plećka)
  • 4-5 čena belog luka
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika bibera
  • 1 kašika crvene paprike
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika suvog začina (po želji)
  • 1 šolja vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro operite prasetinu i osušite papirnim ubrusom. Napravite nekoliko plitkih rezova po površini mesa nožem. U jednoj posudi pomešajte so, biber, crvenu papriku, ulje i suvi začin. Sitno seckan beli luk dodajte u smesu. Utrljajte smesu u meso, posebno u rezove. Ostavite da odstoji bar sat vremena u frižideru. Prebacite u pleh za pečenje i sipajte šolju vode. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 2 sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda skinite foliju i pecite još 30 do 45 minuta. Izvadite i pustite da odstoji 15 minuta pre sečenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading