PEČENA PRASETINA IZ RERNE Biće sočna i mekana, a korica hrskava, tajna je u ovome
Služite uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 2 kg prasetine (but ili plećka)
- 4-5 čena belog luka
- 2 kašike soli
- 1 kašika bibera
- 1 kašika crvene paprike
- 2 kašike ulja
- 1 kašika suvog začina (po želji)
- 1 šolja vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro operite prasetinu i osušite papirnim ubrusom. Napravite nekoliko plitkih rezova po površini mesa nožem. U jednoj posudi pomešajte so, biber, crvenu papriku, ulje i suvi začin. Sitno seckan beli luk dodajte u smesu. Utrljajte smesu u meso, posebno u rezove. Ostavite da odstoji bar sat vremena u frižideru. Prebacite u pleh za pečenje i sipajte šolju vode. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 2 sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda skinite foliju i pecite još 30 do 45 minuta. Izvadite i pustite da odstoji 15 minuta pre sečenja.
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)