KIFLICE SA SLANINOM Kada poželite savršenstvo, a biće mekane i sutradan

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

posne kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 čašica kisele pavlake
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • prstohvat šećera
  • 150 g slanine
  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku s malo šećera, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Pomešajte sa ostalim sastojcima, pa zamesite meko testo. Ostavite 10 minuta da odstoji. Podelite testo na tri dela, pa od svakog oklagijom rastanjite krug. Isecite na 6 trouglova razvučeno testo, pa na svako stavite po parče mesnate slanine. Zatim urolajte u kiflice. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading