KIFLICE SA SLANINOM Kada poželite savršenstvo, a biće mekane i sutradan
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 kockica kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 70 ml ulja
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika soli
- prstohvat šećera
- 150 g slanine
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku s malo šećera, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Pomešajte sa ostalim sastojcima, pa zamesite meko testo. Ostavite 10 minuta da odstoji. Podelite testo na tri dela, pa od svakog oklagijom rastanjite krug. Isecite na 6 trouglova razvučeno testo, pa na svako stavite po parče mesnate slanine. Zatim urolajte u kiflice. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)