KIFLICE SA SLANINOM Kada poželite savršenstvo, a biće mekane i sutradan
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 kockica kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 70 ml ulja
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika soli
- prstohvat šećera
- 150 g slanine
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku s malo šećera, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Pomešajte sa ostalim sastojcima, pa zamesite meko testo. Ostavite 10 minuta da odstoji. Podelite testo na tri dela, pa od svakog oklagijom rastanjite krug. Isecite na 6 trouglova razvučeno testo, pa na svako stavite po parče mesnate slanine. Zatim urolajte u kiflice. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)