KOKOS ŠTRUDLE SA VIŠNJAMA Mirisne i slatke, a nema paljenja šporeta, ukusa za čistu desetku
Ukusa koji priča priće, nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- 1 šolja brašna
- 60 g putera
- 1-2 šolje kokosa
- 1 kašičica vanilinog šećera
Sos od višanja:
- 500 g višanja
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike brašna
- pola šolje šećera
Priprema:
Pospite kokos na dno pleha da prekrije dno. Zakuvajte mleko sa šećerom i brašnom dok se ne zgusne, pa dodajte vanilin šećer i mešajte dok se ne otopi. Preko kokosa sipajte smesu, pa poravnajte.U šerpici skuvajte višnje dok ne puste sok, pa ocedite. U sok od višanja dodajte kukuruzni skrob, brašno i šećer, pa krčkajte dok se ne zgusne. Onda vratite višnje. Prelijte preko mlečnog fila pa ostavite dva sata u frižideru. Secite uzdužno na trake, pa svaku traku na pola. Na kraju, urolajte u štrudlicu.
Možda vas zanima:

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)