KOKOS ŠTRUDLE SA VIŠNJAMA Mirisne i slatke, a nema paljenja šporeta, ukusa za čistu desetku
Ukusa koji priča priće, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- 1 šolja brašna
- 60 g putera
- 1-2 šolje kokosa
- 1 kašičica vanilinog šećera
Sos od višanja:
- 500 g višanja
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike brašna
- pola šolje šećera
Priprema:
Pospite kokos na dno pleha da prekrije dno. Zakuvajte mleko sa šećerom i brašnom dok se ne zgusne, pa dodajte vanilin šećer i mešajte dok se ne otopi. Preko kokosa sipajte smesu, pa poravnajte.U šerpici skuvajte višnje dok ne puste sok, pa ocedite. U sok od višanja dodajte kukuruzni skrob, brašno i šećer, pa krčkajte dok se ne zgusne. Onda vratite višnje. Prelijte preko mlečnog fila pa ostavite dva sata u frižideru. Secite uzdužno na trake, pa svaku traku na pola. Na kraju, urolajte u štrudlicu.
Možda vas zanima:
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)