ZDRAVIJI I UKUSNIJI OD HUMUSA Namaz od pečenih paprika i oraha osvojio domaćice na mrežama
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
Potrebno je:
- 3 velike crvene paprike
- 1 pirinčana galeta
- 70 g oraha
- 3 kašike maslinovog ulja (plus 1 kašika za dekoraciju)
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paste od crvene paprike (ili paradajz pirea)
- ½ kašike mlevene paprike
- ¼ kašičice soli
- 1 kašika melase od nara (plus ½ kašike za dekoraciju)
- nekoliko listova svežeg peršuna (za dekoraciju)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crvene paprike operite, pa ih prepolovite po dužini. Uklonite im semenke i bele opne, pa ih pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ih prebacite u posudu sa poklopcem i ostavite da se pare 15 minuta. Sameljiite galetu u fine prezle. Na suvom tiganju prepecite orahe dva do tri minuta, uz često mešanje. Pomešajte maslinovo ulje sa čenovima belog luka, pa pecite u rerni na 175 stepeni oko 5 minuta, dok beli luk ne omekša. Oljuštite omekšale paprike, pa ih izblendajte sa orasima, prezlama, uljem s belim lukom, pastom od paprike, mlevenom paprikom, soli i melasom od nara. Blendajte dok ne dobijete gustu, ujednačenu smesu. Prebacite namaz u činiju i dekorišite.
Možda vas zanima:
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
DOMAĆI AJVAR PO BAKINOM STAROM RECEPTU Pravi se lako, a smaže se u trenu
Bilo da ga samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)