ZDRAVIJI I UKUSNIJI OD HUMUSA Namaz od pečenih paprika i oraha osvojio domaćice na mrežama
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
Potrebno je:
- 3 velike crvene paprike
- 1 pirinčana galeta
- 70 g oraha
- 3 kašike maslinovog ulja (plus 1 kašika za dekoraciju)
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paste od crvene paprike (ili paradajz pirea)
- ½ kašike mlevene paprike
- ¼ kašičice soli
- 1 kašika melase od nara (plus ½ kašike za dekoraciju)
- nekoliko listova svežeg peršuna (za dekoraciju)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crvene paprike operite, pa ih prepolovite po dužini. Uklonite im semenke i bele opne, pa ih pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ih prebacite u posudu sa poklopcem i ostavite da se pare 15 minuta. Sameljiite galetu u fine prezle. Na suvom tiganju prepecite orahe dva do tri minuta, uz često mešanje. Pomešajte maslinovo ulje sa čenovima belog luka, pa pecite u rerni na 175 stepeni oko 5 minuta, dok beli luk ne omekša. Oljuštite omekšale paprike, pa ih izblendajte sa orasima, prezlama, uljem s belim lukom, pastom od paprike, mlevenom paprikom, soli i melasom od nara. Blendajte dok ne dobijete gustu, ujednačenu smesu. Prebacite namaz u činiju i dekorišite.
Možda vas zanima:
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
DOMAĆI AJVAR PO BAKINOM STAROM RECEPTU Pravi se lako, a smaže se u trenu
Bilo da ga samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)