LUDLAB TORTA Poslastica sa višnjama za vrele, letnje dane, i dodatno parče će vam biti malo!
Kremasta poslastica u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 2 kašike vrele vode
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
- 1dl soka od višnje
- po želji malo ruma
Za fil:
- 750 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 200 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 20 g maslaca
- 1 dl slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte vrelu vodu, prašak za pecivo i kakao, pa pomešajte sa prosejanim brašnom. Smesu dodajte onoj sa umućenim jajima. Lagano špatulom izmešajte, pa izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Onda je izvadite i ostavite da se ohladi. Skinite pek-papir pa vratite u kalup. Poprskajte sokom od višanja sa malo ruma. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa u nju dodajte izlomljenu čokoladu. Polako mešajte da se čokolada otopi, pa skinite sa vatre i ostavite par sati. Mikserom umutite da dobijete čvrstu smesu, pa pred kraj mućenja umešajte želatin napravljen po uputstvu sa kesice. Mutite još par minuta. Koru prelijte sokom od višanja, pa preko nje nanesite očišćene višnje. Preko nanesite umućeni ganaš krem, pa glazuru. Ostavite tortu preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.
LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.
TORTA SA VIŠNJAMA Fenomenalna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Ako volite višnje, ovu tortu ćete obožavati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)