POSNA DOBOŠ TORTA Poslastica dostojna kraljevske trpeze, i dupla mera će biti malo!

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Gosti će biti oduševljeni.

doboš torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za kore:

  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 3 šoljice meda
  • 3 šoljice kisele vode

Za fil

  • 200 g kristal-šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 3 štangle rastopljene čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera

Za roze fondan

  • 200 g šećera u prahu
  • ekstrat od maline

Priprema: 
Za kore stavite u posudu sve sastojke za kore. Promešajte dobro, pa ispecite tri kore. Za fil ušpinujte kristal-šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. Za fondan šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline. 
Od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju filovanu tortu premažite fondanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading