VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

slatki kupus
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 srednja glavica kupusa
  • 500 g junećeg ili svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
  • 2 čena belog luka
  • aleva paprika
  • so, biber,
  • svež peršun

Priprema:

Propržite sitno seckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove na malo masti. Zatim dodajte meso sečeno na kocke. Kratko prodinstajte pa umešajte paradajz i kupus sečen na krupnije kocke. Začinite, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dumešajte i seckani beli luk. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading