VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 1 srednja glavica kupusa
- 500 g junećeg ili svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
- 2 čena belog luka
- aleva paprika
- so, biber,
- svež peršun
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove na malo masti. Zatim dodajte meso sečeno na kocke. Kratko prodinstajte pa umešajte paradajz i kupus sečen na krupnije kocke. Začinite, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dumešajte i seckani beli luk. Pre služenja pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
LIČKI KUPUS Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one koji ne vole kupus.
BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete
Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)