VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 1 srednja glavica kupusa
- 500 g junećeg ili svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
- 2 čena belog luka
- aleva paprika
- so, biber,
- svež peršun
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove na malo masti. Zatim dodajte meso sečeno na kocke. Kratko prodinstajte pa umešajte paradajz i kupus sečen na krupnije kocke. Začinite, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dumešajte i seckani beli luk. Pre služenja pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
LIČKI KUPUS Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one koji ne vole kupus.
BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete
Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)