PRELIV NE MOŽE BITI UKUSNIJI Napravite ćufte u neodoljivom sosu, prste ćete polizati
Ručak je za poželeti.
Ćufte u sosu od jogurta
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
30 g prezli
kora od limuna
6 kašika peršuna
jaje
450 ml goveđe supe
150 ml belog vina
150 g jogurta
2 kašike brašna
biber
Priprema:
Mleveno meso pomešajte s prezlama, jajima, limunovom korom i seckanim peršunom. Začinite suvim biljnim začinima i napravite 20 manjih ćufti. Supu i vino sipajte u lonac, pustite da provri i onda dodajte ćufte. Kuvajte ih tačno 20 minuta i izvadite. Pomešajte brašno i jogurt, dodajte u lonac i pustite opet da provri. Ćufte prelijte ovim sosom i servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)